eten/ ontbijt

granola met kurkuma & gember

We mochten even ruiken aan de lente. Even. En toen werd het gewoon weer herfst. En begon de tweede griepgolf. Dus maakten we Gele Granola. Niet alleen ontstekingsremmend, antibacterieel en vol antioxidanten (dat mogen we graag geloven, maar mogelijke claims worden hier als spam behandeld), maar bovenal en vooral heel zonnig geel.

Voor een extra boost gooi ik er ’s ochtends een flinke schep pompoenproteïne en hennep overheen. Gratis tip.

Granola met Kurkuma & Gember

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: een flinke weckpot
Prep Time: 5 Cooking Time: 10-15

Ingredients

  • 150 gr havervlokken (of spelt, boekweit of een mix)
  • 100 gr gebroken/grof gehakte noten
  • 100 gr zonnebloem en/of pompoenpitten
  • 2 el droge kurkuma (of 3 cm vers)
  • 2 el droge gember (of 2-3 cm vers)
  • 3 el kokosolie
  • 1-2 el honing of rijststroop
  • snuf zout

Instructions

1

Verwarm de oven op 150° en bekleed de bakplaat met papier (of een siliconen mat, aanrader!)

2

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom

3

Smelt de kokosolie in een steelpannetje en meng de kurkuma, gember, stroop/honing en zout erdoor

4

Voeg dit mengsel toe aan de kom, meng alles goed en verdeel het over de bakplaat

5

Zet in de oven voor ca. 10 tot 15 minuten bakken, schep het mengsel elke paar minuten om tot het een mooie bruine kleur heeft.

6

Laat de granola goed afkoelen voordat je het overgiet in een weckpot

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply