zelfzorg

eerlijke kleren

Toen ik gister op Instagram vroeg om eerlijke, groene kledingmerken – en dan specifiek zij die minimalistische, effen kleding maken – kreeg ik niet alleen heel veel tips, maar ook meermalen de vraag te delen wat genoemd was. Hierbij. Mét de disclaimer dat ik niet alle merken intensief op duurzaamheid, materialen, fairness en/of groenigheid heb onderzocht (ik zou een week vakantie op moeten nemen), al verwerkte ik wel waar mogelijk hun eigen verklaring ten aanzien van die criteria. Mocht je aanvullingen of kritische edits hebben, schroom niet te reageren. Dan vul ik het lijstje aan met nieuwe merken, pro’s, mitsen en maren. Je mag ze ook mailen. Het wordt een wat langer projectje, vermoed ik.

Mag ik hierbij overigens nog even de notitie maken dat tweedehands ook een goeie optie is? Ik zal binnenkort ook daarvoor wat (online) adresjes delen.

MERKEN

Alchemist

Amour Vert

Armed Angels

Babaà

Bellamy

Birdsong

Cora Kemperman

Fenny Faber

Jan ’n June

Joline Jolink

Goat

Kings of Indigo

Komodo

Kuyichi

Little Creative Factory

Miss Green

Nudie Jeans

Outland Denim

Palaver

People Tree

Rianne de Witte

Simple Grey Life

Skunkfunk

Son de Flor

Studio JUX

The Soulmate Store

Twothirds

Wearable Stories

SHOPS

BrandMission . Haarlem

Daily Poetry . Den Bosch & online

FAAM . online

Fair e-Good . online

Good Fibrations . online

Kokotoko . Groningen

Susenso . Hilversum & Online

Wat Mooi . online

Wolf & Storm . online

Ik maakte ondertussen dus wel even een werkkleding-verlanglijstje.
En ben nu op zoek naar een functie als minister-president.

PS Heb je The True Cost al eens bekeken? 

PS2 Op Rank a Brand kun je checken hoe duurzaam jouw favoriete merken zijn. 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Karlijn
  4 november 2018 at 17:37

  Fijn om je hier te volgen 🙂
  Goed lijstje ook! Ik koop, sinds een jaar denk ik, voornamelijk tweedehands en ruil kleding met een vriendin. Een leuke manier om andere dingen te dragen. En als ik iets nieuws koop is het eerlijk en groen zoals een broek van Kuyichi. Maar dit lijstje komt goed van pas want zoveel sites kende ik nog niet. Ik hoop nog eens naar Kokotoko te gaan want dat lijkt me echt een topwinkel! In Amsterdam kijk ik bij Nukuhiva. Maar ik vind dat er nog wel veel meer eerlijke winkels bij mogen komen, hoe tof zou het zijn als er voor elke eerlijke winkel, een niet eerlijke winkel weggaat?! Lijkt me een top plan 🙂
  X

  • Reply
   Martine
   9 november 2018 at 10:21

   Hi lieve Karlijn, leuk je hier weer terug te zien.
   Ik vind je plan top! En als je ooit eens naar de Koko gaat, mail dan vooral even voor een koffieafspraak. x

 • Reply
  Alet
  4 november 2018 at 19:25

  Ga ik hier weer verder!
  Ziet er mooi uit dit nieuwe blog.
  Mijn klerenkast kan wel groener en duurzamer.
  Kan wel wat tips en info gebruiken dus deze post komt op het goede moment…

  • Reply
   Martine
   9 november 2018 at 10:20

   Leuk, welkom (terug) Alet!

  Leave a Reply