Koekjes voor ontbijt? Dat wil je.
En als je niet allemaal in één keer op eet, bewaar je ze gewoon in de vriezer. Haal er ’s avonds laat twee of drie uit en je hebt een ontbijt voor morgen. Verwacht geen knapperige koekjes, ze blijven zacht.
eenvoudige ontbijt koekjes
Good Morning! van instagram-duo Food Bandits is een kookboek met de lekkerste ontbijtrecepten, ingedeeld op: lazy sunday, warmte uit de oven, geen-tijd-ontbijt, supergezond, morning rituals, in de voorraadkast en verrassingsontbijt. Bij elk recept staat vermeld of het suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en/of veganistisch is. Food Bandits gaf onlangs een tweede boek uit. 'Andere Koek' is een bakboek voor iedereen die graag plantaardig en/of allergievrij eet, maar taart niet over wil slaan.
Ingredients
- 3 grote gedroogde vijgen
- 1 banaan
- 50 gr havervlokken
- wat zout
- wat sesamzaad
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 gr en bekleed een bakplaat met papier
Meng in een keukenmachine de vijgen en banaan.
Voeg daaraan de havermout en zout toe en kneed dit met de hand.
Vorm acht bolletjes van het deeg, leg ze op het bakpapier en druk ze een beetje plat met de achterkant van een lepel.
Strooi wat sesamzaad over de koekjes en bak ze in 15 minuten gaar.
Notes
Bewaren: 2 dagen in een afgesloten trommel of 1 maand in de vriezer
2 Comments
Suus
6 november 2018 at 20:34Ik kwam even kijken op je nieuwe blog en hoe mooi is je logo? En hoe tof dat je dit deelt?
Superfijn! En nu ga ik gauw verder lezen.
Liefs x Suus
Martine
9 november 2018 at 10:19Dankjewel Suus! x